Minimalismul în viața mea

Unii îl consideră un trend, eu îl numesc stil de viață care mă ajută să trăiesc frumos, să iubesc simplitatea și mă gândesc la risipa pe care o fac oamenii, fără să fie atenți la lucrurile cu adevarat importante.
A trăi având câteva principii care să îti favorizeze echilibrul și liniștea sufletească este ceea ce eu adopt în propria viață. Am învățat ca a avea foarte multe lucruri nu este cu nimic mai presus decât a avea mai puțin, însă de calitate. Mai mult decât atât, asta te ajută să știi să faci diferența între cu adevărat important și necesar și acele lucruri "nu se știe când am nevoie"(pe care le vei folosi atât de rar încât vei uita că le ai). Societetea în care trăim, ceea ce vedem pe rețelele de socializare, încearcă să ne influențeze să cumpărăm, peste tot vedem reclame la produse proaste, nesănatoase, inutile sau produse care promit ca "fac minuni", însă este timpul sa spunem NU acestei manipulări, să conștientizăm ce avem cu adevărat nevoie și să cumpărăm inteligent.
Un stil de viață minimalist, de fapt, conturează simplitatea, ordinea, lucrurile necesare și oamenii care stiu că risipa își pune amprenta în mod negativ aspura mediului înconjurător.Eu am început să arăt din ce în ce mai multă compasiune mediului începând cu a îmi schimba obiceiurile. Nu cumpar fară să mă intreb: "Îmi trebuie cu adevărat?; "Am ceva asemănăntor?" "O să îl folosesc cu adevărat?", așa am reușit să echilibrez febra cumparaturilor.
Mi-am organizat cărțile. Cred că toți avem cărți in bibliotecă pe care nu o să le mai deschidem niciodată, de aceea am ales să le donez oamenilor care sunt entuziasmați să le primească. La rândul meu am primit cărți pe care mi le-am dorit și am fost foarte fericită, iar donând, refolosind, nu mai epuizăm resursele planetei.
Am reciclat hârtiile nefolositoare și caietele din clasele anterioare... da, aveam cutii de caiete, auxiliare sau cărți de exerciții completete pe care nu le-am mai deschis de cand le-am pus acolo.
Am donat haine pe care nu le purtam, imi erau mici sau le țineam sub forma amintirilor. Cred ca aceasta a fost cea mai grea schimbare, au fost necesare mai multe serii de sortat in zile diferite pentru a face cu adevarat ordine și de fiecare dată imi puneam întrebarea "Cât de des în ultimul an am purtat asta?", iar dacă răspunsul era intre 1-5 ori, acel articol era pus pe lista de donat. Acum nu mai sunt niciodată indecisă în ce o să port, am toate hainele de sezon puse la vedere, pentru a le purta pe toate.
Machiaje. Nu că aș avea eu prea multe, pentru că nu am, mă machiez doar uneori, dar am donat sau aruncat ceea ce nu foloseam. Consider că naturalețea este de o calitate mult mai înaltă decât orice produs cosmetic de pe piață și trebuie să avem mare grijă la ce ne expunem pielea și ce produse aplicăm. Folosesc doar cateva produse (mai mult de îngrijire personală decât de machiaj), deoarece majoritatea se găsesc în recipiente de plastic.
Decorațiuni. Am renunțat la lucrurile de decor cumparate din comerț, care ocupau spațiu și nu îmi ofereau senzația de primitor și cald și am început să-mi fac propriile decorațiuni care mă fac să mă simt bine, în largul meu, decorațiuni simple și mici, care să ofere locului o notă de originalitate.
 Pentru mine sunt mult mai importante amintirile și experiențrle de care am parte  decât lucrurile materiale, aleg să trăiesc în prezent și să am o viață armonioasă în care mintea nu are nevoie de aglomerație, ci de spațiu pentru a colecta momente și informații.
Comentarii

Postări populare