The Netherlands - NZEB Erasmus+

 De-a lungul timplului m-am împrietenit cu programul Erasmus+. Acesta mi-a oferit șansa să particip la diferite proiecte educaționale atât în România, cât și în alte țari. Proiectele m-au ajutat în dezvoltarea personala și în cea lingvistică foarte mult, am învățat că trebuie să am încredere în forțele proprii și că trebuie să lupt pentru a îmi îndeplini visurile.
 Experiența din Olanda. Am aflat de mobilitate in clasa a IX-a la școala, tot ce trebuia să faci era să îti pregatești un dosar care să conțina câteva documente (copie CI, adeverință cu note: în special cele de la engleză, fizică, informatică și purtare, câteva anexe, certificate Erasmus anterioare, etc.), să îl depui, iar apoi să aștepți interviul. Zis și făcut, cu interviul luat și repartizată pentru proiectul din Olanda, tot ce mai trebuia să fac era sa astept...cam grea așteptarea asta pentru că am plecat in clasa
a X-a, pe 5 decembrie.
Am fost foarte nerabdătoare, având experiența proiectelor anterioare, nu mi-a fost teamă, însa în momentul în care am început programul și lecturile, s-au cam schimbat lucrurile. A trebuit să fiu foarte atentă și să încerc să mă concentrez la prezentari, chiar dacă îmi era puțin greu pentru că toate aveau legatură cu fizica și matematica, două materii de care eu am fugit când mi-am ales profilul la liceu.

 Trecând peste asta, am întalnit foarte multe persoane de diferite naționalitati,culturi, religii- oameni deosebiți și inteligenți, atât profesori, cât și elevi, cu care am vorbit foarte mult și de la care am învatat foarte multe lucruri. Am avut parte de o echipa foarte bine construită, colegi de școala și doamnele profesoare, cu care m-am înteles foarte bine și care ne-au oferit posibilitatea de a vizita orașul după terminarea activităților.
 Am descoperit alt tip de învățămant, cu mult mai modern decât cel din România, care este favorabil elevilor, oferindu-le posibilitatea de a alege materiile preferate și de a le studia intr-un mod practic. Și da, dacă ar fi să aleg între școlile lor și școlile noastre, clar pe ale lor le-aș alege.   Am vizitat 2 locuri foarte interesante, de care pot spune că am rămas impresionată:

  • The Amercentrale of Essent at Geertruidenberg
  • Futureland

   Am fost cazați în Rotterdam la Stayokay Hostel, care are o structură foarte interesantă, însă nu am petrecut prea mult timp acolo, pentru că am avut un program foarte încărcat la scoală, terminam in jurul orei 16 și la hostel ajungeam dup[ intr-o ora, iar după mergeam în oraș, la shopping, la vizitat și să mâncăm.


Mobilitatea din Olanda a fost foarte special, alături de oameni frumoși și călduroși. La finalul proiectului am ieșit la restaurantul chinezesc Wokrestaurant Pak Boli cu toți participanții proiectului, iar apoi am participat la Jingle Ball Party, organizat de școala parteneră.


Multumesc Liceului Teoretic ,,Tudor Arghezi'', Craiova, Dolj pentru oportunitate și mulțumesc doamnelor profesoare pentru îndrumare.
Proiect de parteneriat strategic Erasmus + “NZEB for Enhancing STEM skills and motivating students”
Număr de referinţă proiect 2015-1-IT02-KA219-015139_4

Comentarii

Postări populare